Zomer en Winter in Rauris
Zomer en Winter in Rauris

ZOMER EN WINTER IN EN OM RAURIS

Rauris is een echte familiebestemming in alle jaargetijden, maar hoewel het dal natuurlijk ook prachtig is in lente en herfst, overheerst met name dan de rust. In de zomer en in de winter is er veel te doen en te zien in het mooie Rauris en Raurisertal Als familie hoeft u zich geen moment te vervelen en komt u waarschijnlijk tijd te kort.

Zomer

De roofvogelshow bij het bergstation van Rauris is een heel bijzondere ervaring, waarbij je heel dicht bij de "koningen van de lucht" kunt komen. De gewoonten van deze dieren, worden in ongeveer 40 minuten in detail uitgelegd door een professionele valkenier.

Hou je van zwemmen en veel Waterplezier? In Rauris, aan de Wiesenweg, ligt Wasserspielplatz Summerpark Rauris. Dit waterpark heeft allerlei leuke speeltoestellen in het water. Voor een frisse duik tijdens een warme dag kun je terecht bij het buitenzwembad Freibad - Sonnblickbad in Rauris.

Fietsen, mountainbiken en wielrennen kan uitgebreid gedaan worden in Rauris en omgeving. Vanaf Taxenbach kunt u opstappen op de ruim 200 km Tauernradweg. Natuurlijk zijn er nog veel meer routes uitgestippeld. Mountainbikes en fietsen (ook elektrisch) zijn in Rauris te huur.

Houd je van vissen? Een grote visvijver met o.a. forellen vindt je bij Weixen in het Seidlwinkltal. Als je wilt wordt je eigen vis voor je bereid!

Winter

Vanaf de vakantiehuizen geniet u echt van de ski in/ski out, voor zowel skiërs als rodelaars. want onze vakantieverblijven bevinden zich op 50 meter afstand van de Rauriser Hochalmbahnen. Maar de omgeving staat niet alleen bekend om het skigebied, er zijn nog veel meer winterse activiteiten.

Voor wandelaars  zijn er ook genoeg km’ers af te leggen! Prachtige “Winterwanderwege” vind je zowel rond de piste als in het dal.

Langlaufers kunnen prachtige tochten maken, met name tussen Bucheben en Bodenhaus aan het einde van het Hüttwinkltal.

Sneeuwschoenwandelen; Vanaf het Bodenhaus loopt een waanzinnig sneeuwwandelschoenroute. Via de lokale VVV “Tourismus” wordt regelmatig een excursie met gids georganiseerd.

Rodelen kan vanaf de Kreuzbodenhütten tijdens liftopeningstijden en tweewekelijks ook ‘s avonds! Deze baan loopt langs ons huis! Ook vanaf het Bodenhaus kunt u zich laten ophalen door de snowmobiel van het Ammererhof, waarna u maar liefst 5km naar beneden kunt rodelen! Tip: neem een eigen hoofdlamp mee voor de donkere delen.