Raurisertal - Kolm Saigurn
Raurisertal - Kolm Saigurn

RAURISERTAL - "DE GOUDEN VALLEI"

Raurisertal – Kolm Saigurn heeft veel te bieden aan natuurliefhebbers. Een dal wat niet alleen voor winterse activiteiten een bezoekje waard is, maar zeker ook een mooi gebied is in de zomer. Van watervallen tot oerbos, van almen tot oerbronnen, puur genieten!

Kolm Saigurn

Het dal van Rauris word afgesloten door het gebied Kolm Saigurn, wat ontstaan is tijdens de intensieve mijnbouw. De naam is dan ook hier van afgeleid, waarbij Kolm hammer of hammerwerk betekend.

Daarnaast is Kolm Saigurn thuisbasis van de Sonnblickgruppe en daarmee het hoogst gelegen observatorium van Oostenrijk. Gebouwd op de piek van de berg Hohe Sonnblick.

Goud

Goud speelde al vanaf het begin een belangrijke rol in de geschiedenis van het Raurisertal.

Vanaf 1354 was het Raurisertal een centrum van de zoektocht naar goud. Tegenwoordig kan je ook nu nog op een leerzame wijze goudleren zoeken, namelijk met een zeef in de Rauriser Ache. Een super leuke familie activiteit.

Vakantie in de bergen

Het Rauriserdal in het Nationaal Park Hohe Tauern is ideaal om te (sneeuwschoen) wandelen, bergbeklimmen, raften, fietsen, mountainbiken, natuurbelevenissen, dieren in het wild te observeren, goud te zoeken en een bezoek aan een van de vele alpenweiden in de zomer.

Nationaal Park Hohe Tauern heeft meerdere hoogtepunten, waaronder Grossglockner, de hoogste berg van Oostenrijk, maar ook de Pasterzengletsjer (de langste gletsjer van Oostenrijk), en de Krimmler Wasserfälle (hoogst gefaseerde waterval Oostenrijk). Het nationaal park biedt verder een uitgebreid wandelnetwerk met ruim 1200 kilometer aan wandelpaden, ruim 1000 kilometer aan mountainbike trails en mogelijkheden voor Alpinisme.

Wij geven u graag een aantal suggesties voor een (actieve) vakantie in Rauris!