Veelgestelde vragen van Zon Sneeuw Bergen

Wanneer is mijn boeking bevestigd?

U ontvangt van ons binnen 24 uur per mail een reactie op uw aanvraag. Als alles in orde is en uw eventuele vragen zijn beantwoord, maken wij de boeking definitief.

Waar vind ik de algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden tonen we onder het kopje “overons”

Hoe kan ik contact opnemen met jullie?

Zon Sneeuw Bergen is altijd via de mail bereikbaar: info@zonsneeuwbergen.nl

Of telefonisch van maandag tot en met vrijdag van 10:00 uur tot 16:00 uur.

Ik heb een klacht of een opmerking, hoe ga ik daarmee om?

Wat vervelend dat het niet helemaal naar verwachting is. Het beste is om eventuele klachten tijdens je verblijf zo snel mogelijk te melden op een respectvolle manier bij de beheerder. De beheerder kan dan een passende oplossing voor je zoeken. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid zijn opgelost? Meld ons dit dan binnen 3 dagen na aankomst.

Hoe kan ik een beoordeling geven?

U kunt uw beoordeling sturen naar info@zonsneeuwbergen.nl. Alle beoordelingen door klanten worden behandeld en vrijgegeven door Zon Sneeuw Bergen.

Zijn jeugdgroepen toegestaan?

Jeugdgroepen zijn NIET toegestaan in onze vakantiewoningen. Mocht blijken dat de groep wel een jeugdgroep is, dan kunnen consequenties gelden, zoals het vakantiehuis te verlaten ondanks dat de vakantie nog niet is afgelopen. Alle ontstane schade ontstaan tijdens het verblijf van een Jeugdgroep zullen 100% ten kosten komen van de groep.

Let op! Bij een jeugdgroep dient de hoofdboeker (tevens medereiziger) minimaal 21 jaar oud te zijn. Voordat een jeugdgroep wordt toegelaten/toegestaan in het gekozen vakantiehuis dient u dit aan ons te melden en vooraf navraag te doen bij de huiseigenaar. Bij verhuur aan een jeugdgroep kan soms een (verhoogde) waarborgsom gevraagd worden.

Hoe zie ik welke accommodaties nog beschikbaar zijn?

Als je online zoekt op je gewenste vertrekdatum en verblijfsduur worden alleen de beschikbare huizen in die periode getoond.
Indien je zoekt zonder deze specifieke periode aan te geven, dan kun je gebruik maken van de kalender met beschikbaarheid die bij elk vakantiehuis wordt getoond. In deze kalender zie je de actuele beschikbaarheid van het vakantiehuis.

Hoe kan ik een boeking maken voor één van de accommodaties?

Via internet; u kunt boeken via de pagina van uw gewenste accommodatie of via de pagina Beschikbaarheid.

  • Vul het aantal personen in met wie je op reis wilt
  • Check het kostenoverzicht
  • Vul jouw NAW gegevens in

Controleer alle gegevens, neem de voorwaarden door en maak een definitieve boeking door te klikken op "Boek nu". De boeking wordt online en via e-mail bevestigd. Mocht u tijdens het boeken toch nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Wat gebeurt er als ik definitief geboekt heb?

Nadat je online geboekt hebt, ontvang je online en via e-mail een bevestiging. Op deze boekingsbevestiging staat aangegeven binnen welke termijn je de (aan)betaling dient te voldoen. Nadat de volledige betaling door Zon Sneeuw Bergen is ontvangen, krijg je per e-mail 2 weken voor aankomst de aankomstinformatie met de adresgegevens van de vakantiewoning toegestuurd.

Wanneer ontvang ik de boekingsbevestiging?

Na het boeken ontvang je direct per e-mail een boekingsbevestiging. In de boekingsbevestiging staan o.a. de kosten die betaald dienen te worden en de termijnen waarbinnen de betaling dient plaats te vinden. Na het betalen van de volledige reissom ontvang je 2 weken voor aankomst de aankomstinformatie. Hierop staan de adresgegevens van het vakantiehuis, gegevens omtrent de sleuteloverdracht en het noodnummer.

Hoe weet ik zeker dat mijn online boeking gelukt is?

Zodra je op de boekingspagina op 'Boek nu' klikt, ontvang je via je e-mail een bevestiging. Daar staat het boekingsnummer op. Wanneer je geen bevestiging van ons ontvangt, neem dan contact met ons op.

Kan ik mijn boeking wijzigen?

Bij wijzigingen adviseren we je om per e-mail of telefonisch contact met ons op te nemen. Indien je de verblijfsperiode wilt aanpassen of van accommodatie wilt veranderen, kunnen wijziging/annuleringskosten van toepassing zijn.

Wanneer krijg ik het adres van het vakantiehuis?

Na het betalen van de boeking ontvang je 2 weken voor uw vakantie begint de aankomstinformatie met het adres erop. Wegens privacywetgeving mogen wij geen adresgegevens prijsgeven vóór er geboekt is.

Kan ik een optie nemen?

Bij ons heeft u de mogelijkheid om een optie te nemen. De optie geldt voor 3 werkdagen. Het is helaas nog niet mogelijk om online een optie te nemen. Het beste kunt u ons een mail sturen als u een optie op een accommodatie wilt.

Welke betaalmogelijkheden zijn er?

Je kunt betalen door middel van een bankoverschrijving. Op de boekingsbevestiging vindt je de bankgegevens. Bij de betaling graag het boekingsnummer vermelden.

Th. van de Ploeg

IBAN: AT19 4501 0111 0000 8926

Swift: VBOEATWWSAL

Op welk rekening kan ik het boekingsbedrag overmaken?

Je kunt betalen door middel van een bankoverschrijving. Op de boekingsbevestiging vindt je de bankgegevens. Bij de betaling graag het boekingsnummer vermelden.

Th. van de Ploeg

IBAN: AT19 4501 0111 0000 8926

Swift: VBOEATWWSAL

Je kunt betalen door middel van bankoverschrijving. Voor een juiste en tijdige afhandeling van de betaling vragen wij jou het boekingsnummer te vermelden bij de betaling. Houd er rekening mee dat het verwerken van je betaling via bankoverschrijving 3-5werkdagen kan duren.

Wanneer moet ik betalen?

De aanbetaling bedraagt minimaal 30% van de totale reissom. Dit dient per ommegaande na het maken van de boeking betaald te worden. De resterende reissom betaal je uiterlijk vier weken voor vertrek. Bij vertrek binnen vier weken, dient de betaling in één keer voldaan te worden. Bij een vertrek binnen veertien dagen dient de betaling in één keer met spoed voldaan te worden. Stuur ons ook direct het bewijs van betaling per mail naar info@zonsneeuwbergen.nl zodat wij uw boeking definitief kunnen maken.

Ik ben te laat met betalen, wordt mijn boeking geannuleerd?

De verwerkingsduur van de betaling is afhankelijk van de verwerkingstijd van de bank. Ons advies is dan ook om tijdig te betalen. Houd bij een bankoverschrijving rekening met een verwerking van 3-5werkdagen. Heb je toch de betalingstermijn overschreden, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Blijft de betaling (na herhaaldelijke herinneringen)uit, dan heeft Zon Sneeuw Bergen het recht de boeking eenzijdig te annuleren. In dat geval worden annuleringskosten in rekening gebracht. Wanneer Zon Sneeuw Bergen de boeking eenzijdig annuleert, ontvang je daarvan bericht via e-mail.

Kan ik de boeking ook ter plaatse betalen?

Dat is niet mogelijk. De huurprijs betaal je altijd vooruit. Bij aankomst betaal je, indien aangegeven op je boekingsbevestiging, een eventuele borgsom of andere kosten ter plaatse.

Hoe weet ik of mijn betaling goed is aangekomen?

Als wij je betaling hebben ontvangen ontvang je van ons per mail een bevestiging van betaling. Houd bij een bankoverschrijving rekening met een verwerking van 3-5 werkdagen. Heb je deze bevestiging niet ontvangen, neem dan contact met ons op.

Waar is mijn geboekte accommodatie precies gelegen?

Nadat de volledige reissom is voldaan ontvang je 2 weken voor aankomst de aankomstinformatie. Daarop staan het exacte adres van het vakantiehuis.

Diverse

Mocht je nog vragen missen die nuttig kunnen zijn in deze lijst, laat het ons dan weten en wij zetten de vraag en he antwoord op deze pagina. Stuur ze naar info@zonsneeuwbergen.nl.

Welke verzekeringen bieden jullie aan?

Wij bieden geen verzekeringen aan. Je bent zelf verantwoordelijk voor uw reis- en/of annuleringsverzekering.

Is er bij aankomst en vertrek iemand bij de accommodatie aanwezig?

Op jouw aankomstinformatie staat hoede aankomst geregeld is. Er zijn twee mogelijkheden:

1. De huiseigenaar/beheerder komt met de sleutel naar het vakantiehuis en ontvangt je ter plaatse.

2. Op jouw aankomstinformatie staat een code van een sleutelkluisje van uw accommodatie.

Mochten er problemen zijn ten aan zien van het vinden van het sleutelkluisje of sleutel, dan kunt u contact opnemen met de beheerder. Het telefoonnummer vindt u terug in uw aankomstinformatie.

Kan ik op een afwijkend moment aankomen of vertrekken?

Eigenaren en hun schoonmaakteam stellen zich in op een vaste aankomst- of vertrektijd. Ze willen dat alles helemaal in orde is als jij aankomt maar ook dat alles weer in orde is voor een volgend reisgezelschap. Daarom is het belangrijk als je eerder of later wenst aan te komen of te vertrekken dit eerst af te stemmen met de beheerder.

Wie is er verantwoordelijk voor eventuele schade die is ontstaan tijdens het verblijf?

De huurder is wettelijk aansprakelijk voor eventuele door hem toegebrachte schade. Er kan altijd iets per ongeluk kapot gaan. Een schadegeval dient direct aan de beheerder doorgegeven te worden. Alleen dan kunnen zij het voor aankomst van een nieuwe gast mogelijk repareren/vervangen. Schade tot € 25 is altijd voor eigenrekening. Of de schade gedekt wordt of niet wordt bepaald door je de eigen verzekering.

Zijn huisdieren welkom in de accommodaties?

Helaas zijn huisdieren niet welkom. Alle accommodaties zijn huisdiervrij.

Zijn bed-, bad-, en keukenlinnen in de accommodatie aanwezig?

Bij de boeking bent u verplicht bedlinnen te bestellen, deze zijn dus aanwezig. Bad-en keukenlinnen zijn bij de prijs inbegrepen.

Wordt de accommodatie schoongemaakt, of kan ik dit zelf ook doen?

Je betaald bij ons altijd verplicht schoonmaakkosten. Je hoeft de accommodatie dus niet zelf schoon te maken. Wel dien je het huis vanzelfsprekend altijd in een behoorlijke staat (‘bezemschoon’) achter te laten.

Moet ik toeristenbelasting betalen?

Toeristenbelasting is verplicht te betalen, deze is al berekend in de boeking.

Het kan zijn dat de beheerder extra gegevens van alle reizigers nodig heeft voor de registratie bij de lokale overheid. Mocht dit van toepassing zijn zal er contact met de hoofdboeker opgenomen worden.

Er gaan toch meer mensen mee op vakantie.

Als er toch meer mensen meegaan dan op de boeking staat vermeld, dienen wij dit te weten. Dit in verband met het aantal bedlinnen, handdoeken en de kosten van de extra bedlinnen en toeristenbelasting.

Wat zijn de aankomst- en vertrektijden?

Doorgaans wordt je verwacht tussen 16:00-18:00 uur op de dag van aankomst en dien je voor 10:00 uur op de dag van vertrek de accommodatie te verlaten.

Wat is een "flexino bed"?

Flexino bed is een opklapbaar stapelbed, geschikt voor kinderen.

Zijn er altijd kussens, dekens en/of dekbedden aanwezig in de accommodaties?

Ja, in alle accommodaties zijn dekens of dekbedden en kussens aanwezig. 

Is er een aparte skiruimte aanwezig?

Voor elke accommodatie is er ruimte voor het opbergen van uw uitrusting. Tevens zijn er skischoenverwarmers aanwezig. Het is niet toegestaan om met de ski-uitrusting en/of skischoenen in de accommodaties te komen.

Is er een wasmachine en/of droger aanwezig?

In een aantal accommodaties is een wasmachine en droger aanwezig. Deze kan kosteloos gebruikt worden.

Hoe kan ik mijn boeking annuleren?

Is er iets voorgevallen waardoor je genoodzaakt bent je vakantie te moeten annuleren? Neem dan telefonisch of per e-mail contact met ons op. Aan een annulering kunnen kosten verbonden zijn.

+31 224 760 760

info@zonsneeuwbergen.nl

Wat moet ik betalen wanneer ik besluit te annuleren?

Als je de boeking annuleert, zal er een bedrag in rekening worden gebracht om de kosten te dekken die wij hebben gemaakt voor de voorbereiding van het verblijf. Dit bedrag wordt hoger naarmate de annuleerdatum dichter bij de eigenlijke aankomstdatum komt.

Op het moment dat je jouw definitieve boeking wilt annuleren hebben wij al kosten gemaakt, daarom brengen wij het volgende percentage van de verhuurprijs bij jou in rekening:

i. tot en met 45 dagen vóór de aankomstdatum: 35%

ii. van 44 tot en met 29 dagen vóór de aankomstdatum: 60%

iii. van 28 tot en met 1 dag vóór de aankomstdatum: 90%

iv. op de aankomstdatum: 100%

Annuleringen verwerken wij gedurende de werkdag. Indien een annulering na het einde van de werkdag bij ons binnen komt, verwerken wij deze de eerstvolgende werkdag. De eerstvolgende werkdag is bepalend voor de vaststelling van de annuleringskosten.

Zon sneeuw bergen

Neem contact op met Zon Sneeuw Bergen! We zijn er voor al uw vragen.

Wilt u meer informatie, kunt u iets niet vinden of kunnen wij u verder vrijblijvend advies geven? Neemt u dan gerust contact met ons op:

Zon Sneeuw Bergen
kantoor:  Zeeweg 2, 1759 GV Callantsoog
+31 (0)224 760 760

👉 Zomerhuis aan de Nederlandse kust huren?!

ZonZeeStrand