Rauris
Rauris

RAURIS - "HET GOUDEN DORP"

Het dorp Rauris is gelegen in het 30km lange Raurisdal dat ook wel “Het Gouden Dal” genoemd wordt. Rauris is een zeer gezellig, authentiek Oostenrijks dorp met veel voorzieningen. Het dorp is rustig gelegen en door de massatoerisme nog niet ontdekt.

Het dorp Rauris

Het dorp Rauris is gelegen in een dal dat ook wel “Het Gouden Dal” genoemd wordt. Vanwege de vele goudzoekers die hier vroeger op zoekgingen naar hun geluk. Tegenwoordig is Rauris een klein, gezellig skidorp die haar authentieke karakter niet verloren heeft.

Rauris ligt in de provincie Salzburgerland op een hoogte van 950 meter. Het dorp ligt in een groene omgeving en wordt omringd door hoge bergtoppen.

In het winterseizoen rijdt er een gratis skibus met verschillende opstapplaatsen. Je wordt netjes afgezet bij een van de twee liften die vanuit het dorp vertrekken.

Rauris is een gezellig dorp met veel voorzieningen

Rauris is een zeer gezellig dorp met veel voorzieningen. De belangrijkste straat loopt midden door het dorp. Deze straat is ongeveer een kilometer lang en u vindt hier een aantal winkels, cafés en een supermarkt. Onderaan de gondelbaan vindt u nog 2 après-ski barretjes.

Daarnaast zijn de omliggende bergen onderdeel van het National Park Hohe Tauern en worden er zowel in de zomer als in de winter zeer veel activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Rauris beschikt over een eigen skigebied, maar wilt u eens een dag ergens anders skiën, dat bent u zo in het Gasteinertal of Hochkönig regio.